2 porcie
20
minút
Budeme potrebovať:
2
šálky hnedej ryže
500
g hliva ustricová
cibuľa
(najlepšie fialová)
tofu
natural
100 –
150 ml ryžová smotana (možno použiť aj špaldovú, sójovú alebo pre exotickú chuť
kokosové mlieko)
olivový
olej
petržlenová
vňať
soľ
PRE
GURMÁNOV polievková lyžica hľuzovkového oleja
Postup:
Ryžu
si uvaríme podľa návodu, je dostupná už aj hnedá ryža vo varných vreckách.
Cibuľu nakrájame na drobno, hlivu na tenké pásiky a tofu na malé kocky. Na
olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme hlivu a 50 ml vody aby sme ju
mohli podusiť cca 5-7 minút. Pridáme ryžovú smotanu, premiešame, necháme prejsť
varom. Pridáme tofu a petržlenovú vňať, povaríme ešte 2 minúty. Ak máme,
na záver pokvapkáme hľuzovkovým olejom, ale opatrne, je aromatický a stačí
ho naozaj iba trošku. Ak sa nám nepozdáva konzistencia, pokojne pridáme vodu
alebo ryžovú smotanu aby sme získali omáčku podľa našich predstáv.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára