2
menšie pizze
90
minút
Budeme potrebovať:
380
g celozrnnej múky
½
kocky droždia
olivový olej
soľ
hnedý
cukor
teplá
voda
½
konzervy salsa pizza – paradajková omáčka na pizzu
6
šampiňónov
1
paradajka
1
paprika
kukurica
v konzerve
zelené
olivy
čierne
olivy
cibuľa
tofu
alebo náhrada syra
Postup:
Pripravíme
si kvások: droždie zmiešame so 150 ml teplej vody a necháme chvíľu odstáť.
Vo väčšej mise si zmiešame múku, čajovú lyžičku cukru, čajovú lyžičku soli
a 4 polievkové lyžice oleja. Pridáme kvások a vymiesime cesto. Podľa
potreby môžeme pridať vodu, cesto by sa nemalo lepiť, ale ani roztekať.
Zakryjeme misu čistou utierkou a necháme hodinu na teplom mieste.
Z vykysnutého
cesta vytvarujeme buď jednu veľkú alebo dve menšie pizze a dáme na plech.
Potrieme olivovým olejom a paradajkovou omáčkou, poukladáme na tenko pokrájané
šampiňóny, papriku, paradajku, kukuricu, olivy a cibuľu. Na vrch
postrúhame trochu tofu.
Pečieme
vo vyhriatej rúre na 220 ° približne 20 minút. Ak sme nepoužili roztápajúci sa
syr, pred podávaním pokvapkáme trochou olivového oleja a posolíme.
Na
pizzu si môžete dať čokoľvek, čo nepotrebuje dlhšiu tepelnú úpravu a vďaka
rozdeleniu cesta môžete pripraviť 2 úplne rozdielne pizze.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára