2 –
3 porcie
20
minút
Budeme potrebovať:
2
šálky ryže
2
paradajky
cibuľa
6
zelených olív
6
čiernych olív
olivový
olej
soľ
bazalka
Postup:
Nakrájame
na drobno cibuľu a ryžu opláchneme. Na 3 lyžiciach oleja opražíme cibuľu
a pridáme ryžu. Dôkladne premiešame, akoby sme ryžu restovali. To nám
zaručí, že nakoniec nebude rozvarená. Pridáme 4 šálky vody, čajovú lyžičku soli
a na malé kocky nakrájané paradajky aj so šupkou. Premiešame
a privedieme k varu, na strednom ohni varíme podľa druhu ryže 12-15
minút. Na záver pridáme na kolieska nakrájané olivy, dosolíme podľa potreby
a ochutíme bazalkou.
Rizoto by malo byť vďaka
paradajkám krémové a jemné.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára