4
porcie
60
minút
Budeme potrebovať:
250
g šošovice
4
väčšie zemiaky
cibuľa
2
strúčiky cesnaku
mletá
červená paprika
majorán
olej
soľ
Postup:
Ako
prvé zalejeme šošovicu v miske vodou po vrch na cca 30 minút. Zatiaľ si
nakrájame cibuľu na drobno a zemiaky na kocky.
Na
oleji opražíme cibuľu a pridáme rozpučený cesnak. Premiešame a dáme dole z plameňa,
ochutíme lyžicou mletej papriky, premiešame a zalejeme šošovicou aj s vodou,
v ktorej bola namočená. Vrátime na oheň, podľa potreby dolejeme vodu (aby
šošovica plávala, ale nie aby to bolo riedke) a dovedieme do varu. Vtedy
pridáme zemiaky, polievkovú lyžicu soli, polievkovú lyžicu majoránu a varíme
30 minút. Priebežne to sledujeme a ak je treba dolejeme trocha vody. Na záver
vidličkou popučíme niekoľko kusov zemiakov o bok hrnca a poriadne premiešame.
Docielime tým hustý prívarok aj bez použitia múky. Môžeme podávať so sójovým
párkom a špaldovou bagetou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára