3 porcie
30
minút
Na polievku budeme
potrebovať:
2
konzervy lúpaných paradajok (ušetrí nám prácu, ak budú aj nakrájané)
cibuľa
2
strúčiky cesnaku
olivový
olej
hnedý
cukor
soľ
bazalka
(najlepšie čerstvá)
mletá
kajenská paprika (ak nechcete polievku pikantnú, použite sladkú
mletú papriku)
Na placky budeme potrebovať:
2
šálky špaldovej múky + na posypanie pri vaľkaní
soľ
hnedý
cukor
olivový
olej
voda
Postup
Na
oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané
paradajky, čajovú lyžičku kajenskej papriky a šálku vody. Premiešame a dusíme
na miernom ohni 10 – 15 minút.
Zatiaľ
si vymiešame cesto na placky: 2 šálky múky, 3 lyžice oleja, štipka cukru a čajovú
lyžičku soli zmiešame rukami na homogénnu zmes. Rozdelíme si cesto na 6 rovnakých
častí približne vo veľkosti dlane a vytvarujeme do hladkých guličiek, aby
sa nám ľahšie upravovali. Vyvaľkáme ich na tenké placky približne pol
centimetra hrubé a opekáme na suchej rozhorúčenej panvici na veľkom ohni 1
minútu z každej strany, kým nezhnednú. Ak placky nebudete konzumovať hneď,
prikryte ich čistou utierkou, aby nestvrdli.
Polievku
rozmixujeme do hladka ručným mixérom a pridáme polievkovú lyžicu cukru a čajovú
lyžičku soli (môžete dosoliť neskôr podľa chuti). Ak je polievka príliš hustá,
pokojne dolejte vodu a nechajte prejsť varom. Kto má rád paradajky
kyslejšie, vynechajte cukor. Pred podávaním na tanieri dozdobíme bazalkou.
V prípade
lenivosti podávajte s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára