2
porcie
15
minút
Budeme potrebovať:
2
porcie ryžových alebo mungo rezancov
malá
cibuľa
1
mrkva
¼ bielej kapusty
½
červenej papriky (môže byť aj iná farba)
3
strúčiky cesnaku
soľ
prípadne sójová omáčka
(3
malé chilli papričky)
jarná
cibuľka na ozdobenie
Postup:
Rezance
z fazuliek mungo alebo tenké ryžové rezance pripravíme podľa návodu na
obale. Často stačí zaliať ich na 10 minút vriacou vodou a potom scediť.
Zatiaľ si pripravíme zeleninu: môžeme použiť zmes čerstvej zeleniny „wok mix“ z Hypernovy
alebo si nakrájať podľa chuti cibuľu, kapustu, mrkvu a farebnú
papriku. Čím menšie kúsky budú, tým rýchlejšie ich pripravíme a chute sa
lepšie zmiešajú.
Na
olivovom alebo sezamovom oleji (môžete použiť aj kokosový) opražíme nadrobno nakrájaný
cesnak kým nezačne meniť farbu a pridáme pripravenú zeleninu. Restujeme
cca 5 minút, ochutíme sójovou omáčkou alebo len osolíme. Primiešame odkvapkané
rezance a dôkladne premiešame. Odvážni môžu vo fáze dochucovania pridať
sušené chilli papričky.
Neváhajte
pridať judášovo ucho alebo pór pre obmenu chutí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára