utorok 4. februára 2014

Hliva s tofu a ryžovou smotanou na hnedej ryži


2 porcie
20 minút

Budeme potrebovať:

2 šálky hnedej ryže
500 g hliva ustricová
cibuľa (najlepšie fialová)
tofu natural
100 – 150 ml ryžová smotana (možno použiť aj špaldovú, sójovú alebo pre exotickú chuť kokosové mlieko)
olivový olej
petržlenová vňať
soľ
PRE GURMÁNOV polievková lyžica hľuzovkového oleja




Postup:
Ryžu si uvaríme podľa návodu, je dostupná už aj hnedá ryža vo varných vreckách. Cibuľu nakrájame na drobno, hlivu na tenké pásiky a tofu na malé kocky. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme hlivu a 50 ml vody aby sme ju mohli podusiť cca 5-7 minút. Pridáme ryžovú smotanu, premiešame, necháme prejsť varom. Pridáme tofu a petržlenovú vňať, povaríme ešte 2 minúty. Ak máme, na záver pokvapkáme hľuzovkovým olejom, ale opatrne, je aromatický a stačí ho naozaj iba trošku. Ak sa nám nepozdáva konzistencia, pokojne pridáme vodu alebo ryžovú smotanu aby sme získali omáčku podľa našich predstáv.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára