nedeľa 9. februára 2014

Pizza veganitta



2 menšie pizze
90 minút
 

Budeme potrebovať:
380 g celozrnnej múky
½ kocky droždia
olivový olej
soľ
hnedý cukor
teplá voda







½ konzervy salsa pizza – paradajková omáčka na pizzu
6 šampiňónov
1 paradajka
1 paprika
kukurica v konzerve
zelené olivy
čierne olivy 
cibuľa
tofu alebo náhrada syra

Postup:
Pripravíme si kvások: droždie zmiešame so 150 ml teplej vody a necháme chvíľu odstáť. Vo väčšej mise si zmiešame múku, čajovú lyžičku cukru, čajovú lyžičku soli a 4 polievkové lyžice oleja. Pridáme kvások a vymiesime cesto. Podľa potreby môžeme pridať vodu, cesto by sa nemalo lepiť, ale ani roztekať. Zakryjeme misu čistou utierkou a necháme hodinu na teplom mieste.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme buď jednu veľkú alebo dve menšie pizze a dáme na plech. Potrieme olivovým olejom a paradajkovou omáčkou, poukladáme na tenko pokrájané šampiňóny, papriku, paradajku, kukuricu, olivy a cibuľu. Na vrch postrúhame trochu tofu.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 220 ° približne 20 minút. Ak sme nepoužili roztápajúci sa syr, pred podávaním pokvapkáme trochou olivového oleja a posolíme.
Na pizzu si môžete dať čokoľvek, čo nepotrebuje dlhšiu tepelnú úpravu a vďaka rozdeleniu cesta môžete pripraviť 2 úplne rozdielne pizze.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára