utorok 4. februára 2014

Vegan chow mein



2 porcie
15 minút

Budeme potrebovať:
2 porcie ryžových alebo mungo rezancov
malá cibuľa
1 mrkva
¼  bielej kapusty
½ červenej papriky (môže byť aj iná farba)
3 strúčiky cesnaku
soľ prípadne sójová omáčka
(3 malé chilli papričky)
jarná cibuľka na ozdobenie



Postup:
Rezance z fazuliek mungo alebo tenké ryžové rezance pripravíme podľa návodu na obale. Často stačí zaliať ich na 10 minút vriacou vodou a potom scediť. Zatiaľ si pripravíme zeleninu: môžeme použiť zmes čerstvej zeleniny „wok mix“ z Hypernovy alebo si nakrájať podľa chuti cibuľu, kapustu, mrkvu a farebnú papriku. Čím menšie kúsky budú, tým rýchlejšie ich pripravíme a chute sa lepšie zmiešajú.
Na olivovom alebo sezamovom oleji (môžete použiť aj kokosový) opražíme nadrobno nakrájaný cesnak kým nezačne meniť farbu a pridáme pripravenú zeleninu. Restujeme cca 5 minút, ochutíme sójovou omáčkou alebo len osolíme. Primiešame odkvapkané rezance a dôkladne premiešame. Odvážni môžu vo fáze dochucovania pridať sušené chilli papričky.
Neváhajte pridať judášovo ucho alebo pór pre obmenu chutí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára