piatok 7. februára 2014

Veggie burger




20 minút 


Na jeden burger budeme potrebovať:
žemľu
portobello hríb
list ľadového šalátu
koliesko baklažánu
koliesko cibule
kečup sladený stéviou
dijonská horčica

olej
soľ
zemiakové hranolčeky na prípravu v rúre



Postup:
Pripravíme si šalát, paradajky a cibuľu nakrájame kolieska. Nakrájame si aj baklažán, ktorý na chvíľu poriadne osolíme, potom opláchneme vodou a vysušíme servítkou. Očistíme portobello a 5 minút z každej strany opražíme. Baklažán pripravíme rovnako. Obe suroviny môžeme miesto toho aj ugrilovať.
V rúre pripravíme hranolčeky podľa návodu na obale a pred koncom na mriežke na 5 minút ohrejeme prekrojené žemle, aby schrumkaveli.
Spodnú časť žemle potrieme kečupom, na to položíme baklažán, list šalátu, koliesko paradajky, cibuľu a na vrch portobello. Vrchnú časť žemle potrieme horčicou a zavrieme.
Samozrejme môžete použiť svoju obľúbenú zeleninu alebo syr, prípadne iné omáčky.

2 komentáre: