piatok 7. februára 2014

Vegan Italy



2 – 3 porcie
20 minút

Budeme potrebovať:
2 šálky ryže
2 paradajky
cibuľa
6 zelených olív
6 čiernych olív
olivový olej
soľ
bazalka





Postup:
Nakrájame na drobno cibuľu a ryžu opláchneme. Na 3 lyžiciach oleja opražíme cibuľu a pridáme ryžu. Dôkladne premiešame, akoby sme ryžu restovali. To nám zaručí, že nakoniec nebude rozvarená. Pridáme 4 šálky vody, čajovú lyžičku soli a na malé kocky nakrájané paradajky aj so šupkou. Premiešame a privedieme k varu, na strednom ohni varíme podľa druhu ryže 12-15 minút. Na záver pridáme na kolieska nakrájané olivy, dosolíme podľa potreby a ochutíme bazalkou.
Rizoto by malo byť vďaka paradajkám krémové a jemné.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára