pondelok 10. februára 2014

Plnené portobello s lahodným zemiakovým pyré a zelenými fazuľkami



2 porcie
60 minút

Budeme potrebovať:
4 portobello hríby
6 sušených paradajok
2- 3 cibule
8 – 10 čiernych olív
½ konzervy kukurice
50 ml ryžovej/špaldovej smotany na varenie
zelené fazuľky (mrazené)
2 strúčiky cesnaku
5 stredne veľkých zemiakov
rastlinný margarín (najlepšie vegan)
petržlenová vňať
majorán
čierne korenie
olej
soľ

Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť s trochou soli. Hríby umyjeme a odrežeme nožičky. Na panvici opražíme na drobno nakrájanú 1 cibuľku, pridáme nakrájané sušené paradajky, nožičky z hríbov, olivy a kukuricu, orestujeme a pridáme ryžovú smotanu. Naplníme portobello hríby a uložíme na plech. V malej miske si zmiešame 2 lyžice masla s 1 strúčikom rozpučeného cesnaku a čajovú lyžicu majoránu. Dáme na plech medzi hríby a pečieme na 200 °C 30 minút.

Zatiaľ si na oleji opražíme zelené fazuľky, pridáme 2 strúčiky rozpučeného cesnaku. Nemalo by to trvať dlhšie ako 8 minút, na záver osolíme a ochutíme troškou čierneho korenia. Keď sú zemiaky mäkké, vylejeme vodu, pridáme lyžicu margarínu , podľa chuti osolíme a popučíme, a ridáme petržlenovú vňať. Zvyšné 2 cibule nakrájame na kolieska a opražíme na oleji do chrumkava. Ozdobíme ňou zemiakové pyré a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára