štvrtok 20. februára 2014

Šošovicový prívarok



4 porcie
60 minút

Budeme potrebovať:
250 g šošovice
4 väčšie zemiaky
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mletá červená paprika
majorán
olej
soľ






Postup:
Ako prvé zalejeme šošovicu v miske vodou po vrch na cca 30 minút. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na drobno a zemiaky na kocky.
Na oleji opražíme cibuľu a pridáme rozpučený cesnak. Premiešame a dáme dole z plameňa, ochutíme lyžicou mletej papriky, premiešame a zalejeme šošovicou aj s vodou, v ktorej bola namočená. Vrátime na oheň, podľa potreby dolejeme vodu (aby šošovica plávala, ale nie aby to bolo riedke) a dovedieme do varu. Vtedy pridáme zemiaky, polievkovú lyžicu soli, polievkovú lyžicu majoránu a varíme 30 minút. Priebežne to sledujeme a ak je treba dolejeme trocha vody. Na záver vidličkou popučíme niekoľko kusov zemiakov o bok hrnca a poriadne premiešame. Docielime tým hustý prívarok aj bez použitia múky. Môžeme podávať so sójovým párkom a špaldovou bagetou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára